Direct storneren

Door Direct storneren wordt een afgedrukte factuur verwijderd en de status teruggezet voor de afdruk.

Uitgangspunten

De factuur is nog niet aan het financiële administratie overgeheveld.

Dit uitgangspunt kunt u middels speciale rechten Direct storneren ook na overdracht naar financiële administratie omzeilen. Om de consistentie tussen beiden programma's te waarborgen, dient de record handmatig uit de „FiBu” uitgeboekt te worden.

Workflow

Start Formulier afdruk.

In het tabblad Adreswijzigingen/Direct storneren kiest u bij Documentsoort facturen en geeft u het factuurnummer in. Klik op het menu Gegevens tonen, nu wordt het factuuradres aangegeven. Klik dan op het menu Storneren. Dient het factuurnummer voor dit dossier hergebruikt te worden, beantwoord dan de volgende vraag met Ja.

Bij Nee vervalt het factuurnummer. Er wordt een gestorneerde factuur aangemaakt, die aleen hier kan worden afgedrukt. De succesvolle stornering wordt doormiddel van een info aangegeven.

De oorspronkelijke dossier kan opnieuw gefactureerd worden.

Overige

Mogelijke configuraties:

Configuratie 141: Gestorneerde factuur wordt aan Fibu overgegeven

  • 0 - Keine Übergabe eines Stornosatzes
  • 1 - Übergabe des Stornosatzes
Bij het storneren van een factuur, worden de gegevens aan de financiële boekhouding doorgegeven. Doorgeven van gestorneerde factuurnummer met een negatief bedrag aan de financiële boekhouding.

Konfiguration 247: Storneren van factuur na overdracht aan financiële boekhouding niet toestaan

  • 0 - Nein
  • 1 - Ja
Indien in de overdracht naar de financiële boekhouding al heeft plaatsgevonden, dan kunnen deze bij instelling 1-Ja niet meer gestorneerd worden.

nl/formulardruck/rechnungsstorno.txt · Laatst gewijzigd 2016/06/27 13:50 (Externe bewerking)
CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0