Offerte module

Dit artikel gaat over de mogelijkheden om een offerte in Concept Office aan te maken, te verwerken, en te evalueren.

Normaliter kan men onder Offerte zowel een Dossier als ook een geprinte Offerte verstaan. Wanneer er over een offerte gesproken wordt, dan wordt deze gerelateerd aan een dossier met de bewerkingsstatus „Geoffreerd”.

Offerte maken

Voor het maken van een offerte maakt men een nieuw dossier aan. Na ingave van alle benodigde kopgegevens worden de artikelen als posities aangemaakt.

Om een offerte te printen, gaat u naar tabblad Overige / Afdrukken . Vink daarna bij Afdrukvrijgave het veld Offerte / Nu aan, en klik aansluitend op het printsymbool.

De status van het dossier wijzigt dan naar „geoffreerd”.

Geldigheidsperiode vastleggen

Concept Office maakt het mogelijk om een geldigheidsperiode aan een offerte mee te geven. In het veld Geldig tot kan een datum ingegeven worden, welke de geldigheidsperiode van de offerte vastlegt. Deze geldigheidsdatum wordt ook op de offerte aangegeven.

Bij verkoopgebied kunt u de geldigheidsdatum instellen.

Wanneer de datum is verlopen, dan krijgt de medewerker die het dossier opent de melding dat het termijn verstreken is.

Realisatie gegevens ingeven

Om op elk gewenst tijdstip een overzicht te krijgen over openstaande offertes, biedt Concept Office u meerder instellingsmogelijkheden die in het vak Forecast en afsluiting samengevat zijn.

  • Afsluitstatus:Gegenereerde waarde die aangeeft wat de status is van het dossier (mogelijke waarde: open, gewonnen, verloren)
  • Kans: Selectie van voorgedefinieerde waarde, die een realistische weergave geeft van de scoringskans
  • Datum: Datum, wanneer de opdracht van klant verwacht wordt
  • Reden: Selectie van zelf gedefinieerde waarde, waarom een offerte niet in opdracht is gegeven. Dit veld is verplicht indien u een dossierstatus van Geoffreerd op Gereed wilt wijzigen. De waarde van dit veld kunt u wijzigen in module Status.
  • Concurent: Bedrijfsnummer van uw concurent, als bekend is dat deze ook een offerte heeft uitgebracht. U dient deze concurenten ook als bedrijf aan te maken.

Een overzicht van aangemaakte en aangeboden offertes kan middels Analyse statistieken (Offerte analyse en Offerte forecast) gemaakt worden.

Alternatieve offerte

Soms is het nodig zijn om meerdere offertes uit te brengen op een klantaanvraag. Om deze offertes inhoudelijk samen te vatten, dienen alle offerte dossiers hetzelfde groeperingsnummer te bevatten.

Met behulp van het selectievak Alternatief kan vastgelegd worden dat het bedrag van deze offerte niet bij een offerteoverzicht meegenomen wordt.

nl/vorgaenge/angebotswesen.txt · Laatst gewijzigd 2016/06/27 13:50 (Externe bewerking)
CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0